Micro-organisms in Foods, Book 4: Application of the Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) system to ensure microbiological safety and quality. भोजनों संबंधी सूक्ष्म संरचना, पुस्तिका ४: सूक्ष्म जीव-विग्यान से संबंधी सुरक्षा और अच्छी किस्म के दर्जे का निश्चय करने के लिए ऐच. ए. सी. सी. पी. की प्रणाली का उपयोग करें (Micro-organisms in Foods, Book 4: Application of the HACCP system to ensure microbiological safety and quality).
2.
The wide range of colours is due to either specific pigments or due to multiple reflections , selective absorption , refraction , defraction and scattering or interference of light waves by the peculiarities in the minute structure of the body integument . रंगों की यह व्यापक विविधता या तो विशिष्ट वर्णकों के कारण या देह अध्यावरण की सूक्ष्म संरचना में निहित विशेषताओं द्वारा प्रकाश तरंगों के बहु-परावर्तनों के वरणात्मक अवशोष्ज्ञण और प्रकीर्णन अथवा बाधा के कारण होती है .